PLÁNUJEME NOVÚ KUCHYŇU

28.03.2018

PLÁNUJEME NOVÚ KUCHYŇU

Väčšina z nás si prejde obdobím prerábok, zdokonaľovania svojej domácnosti, alebo budovaním nového. Dôležitú úlohu v každej domácnosti zohráva kuchynská linka. My vám načrtneme predstavu ako postupovať pri plánovaní kuchyne, ako si správne vybrať z veľkého množstva materiálov a poradíme vám na čo by ste nemali zabudnúť.

Graficky návrh kuchynskej linky ...

V prvom rade je dôležité vyhotoviť vizuálnu podobu vašej budúcej kuchynskej linky. Na vyhotovenie návrhu bude od vás dizajnér požadovať projekt vášho domu alebo bytu, do ktorého zakomponuje kuchynskú linku. Ak projekt nemáte vyhotovený určite postačí náčrt priestoru. Je potrebné zamerať šírku stien ( najmä tie pred ktoré budeme osádzať kuchynskú linku), výšku od podlahy po strop, okná, dvere, prívody vody, odpad, plynové potrubie a pod.

ZAČIATKY PLÁNOVANIA KUCHYNE

Kedy je ten správny čas....

Pri novostavbách vám odporúčame začať riešiť návrh kuchynskej linky s predstihom. Nakoľko máte možnosť manipulovať s elektrickými sieťami a váš dizajnér má ,, voľnú ruku ,,.

Ak byt alebo dom rekonštruujete, je potrebné sa zamyslieť v akom rozsahu chceme priestor prerábať a či budeme manipulovať s vodoinštaláciou, elektrikou a plynovým potrubím. Pri vstavaných spotrebičoch je dôležité umiestnenie elektrických zásuviek a to tak, aby sa nenachádzali priamo za spotrebičmi. Určite sa nespoliehajte na rady typu: ... ,, nakoniec to dopasujeme,,. Veď predsa nie je to lacná záležitosť.

ZAČIATKY PLÁNOVANIA KUCHYNE

Prvý dojem....

Pri projektovaní kuchyne je dobré mať predbežnú predstavu o štýle kuchyne od ktorého sa môže váš dizajnér odraziť. Inšpiráciou vám môžu byť naše realizácie, taktiež aj vyhotovené návrhy ktoré pravidelne zverejňujeme, časopisy o bývaní a nových trendoch alebo internetové stránky. Pri návrhu kuchynskej linky sa zohľadňujú priestorové možnosti, svetlosť a štýl v ktorom chceme priestor zariadiť.

Kuchynskú linku nekupujeme na jeden rok, preto by sme si mali rozmyslieť či nás extravagantné alebo príliš nápadité farby, či vzory časom neomrzia. Ak máte radi živé farby, alebo vzory odporúčame ich zakomponovať do doplnkov, stoličiek a dekorácií ktoré môžete meniť kedykoľvek podľa nálady či sezóny. Pri výbere farby kuchyne je potrebné brať ohľad aj na vzhľad podlahy. Ak máte kuchyňu prepojenú aj s obývacou časťou je dobré ladiť priestor v jednom duchu. Vo všeobecnosti platí, že ak využívate v kuchyni príliš veľa dekorov betónu, kameňa, šedých odtieňov v tmavom prevedení, môže na nás kuchyňa pôsobiť príliš chladno. V tomto prípade vieme zjemniť celý vzhľad použitím dreva ktorý dodáva pocit tepla. Biele a svetlé odtiene dvierok zosvetlia a opticky zväčšia celý priestor. Často sa kombinujú s kontrastnými odtieňmi na pracovnej doske.

záruka na kuchyňu údržba kuchynskej linky obchodné podmienky cenník služieb partnerská zóna ochrana osobných údajov web by niw.sk
pondelok - štvrtok | 9.00 - 18.00 hod * piatok | 9.00 - 17:00hod